Държавната приемателна комисия прие официално обект  Изграждане на социални жилища

...
Държавната приемателна комисия прие официално обект  Изграждане на социални жилища
Коментари Харесай

Социалните жилища в Кърджали са въведени в експлоатация

Държавната приемателна комисия одобри публично обект  „ Изграждане на обществени жилища в град Кърджали ”.

Издадено е Удостоверение за въвеждане в употреба на постройката, в коятостроително-монтажните работи  приключиха и обектът към този момент ще може да се употребява по предопределение.

Строежът съставлява ремонт и преустрояване на бивше ученическо общежитие в многофамилна жилищна постройка за обществено слаби хора.

Пететажното общежитие е преустроено и осъществено в 11 двустайни жилището и 3 тристайни жилища на етаж, като общият брой на жилищата е 69.Двустайните жилища се състоят от дневна с ъгъл за готвене, спалня и хигиеничен възел, а тристайните имат втора спалня или независима кухня. Към всяко жилище има тераса и мазе. Новата дограма е ПВЦ.Монтиран е нов асансьор и външна платформа за инвалиди. В южната част на обслужващия кулоар е построена стоманена спешна стълба.

Изпълнена е топлоизолация по фасадите и е положена топлоизолация на подпокривното пространство.Изпълнена е автоматизирана пожароизвестителна апаратура за цялата постройка.Отоплението на жилищните част е със сплит система – климатици и електрически конвектори.Топлата вода се обезпечава от електрически бойлери

В обществените жилища са основани подобаващи условия за обитаване на настанените лица, чиито финансови благоприятни условия не разрешават закупуване на главно жилищно обзавеждане и съоръжение. С реализацията на плана се обезпечи най-необходимото съоръжение и обзавеждане на новоизградените обществени жилища като кухненски шкафове, маси, столове, кревати и дрешници.

Апартаментите ще се ръководят от община Кърджали в интерес на локалната общественост. Настаняването в тях се контролира от специфична разпоредба. Ползвателите на тази обществена услугаще могат да се включат и към ограниченията от „ Социалния пакет ”, ориентирани към претовареност и обучение, което ще се отрази на техния социално-икономически статус.

Проект „ Изграждане на обществени жилища в град Кърджали ”, Административен контракт за безплатна финансова помощ рег.№ в ИСУН BG016RFOP001-1.021-0002-С02, № РД-02-37-74 от 11.07.2018 г.е финансиран по процедура BG16RFOP001-1.021„ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Кърджали ” по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР